OVER PECTRO

Luchtreinigers en luchtmetingen vormen de basis voor een gezonde werklucht in kantoor, wachtruimte, behandelkamer. PECTRO voert gratis indicatie luchtmetingen uit en geeft u advies welke luchtreinigers voor u van toepassing zijn.

Wat als je ruimtes continu kunt zuiveren en desinfecteren van virussen, bacteriën en andere schadelijke stoffen? PECTRO combineert op slimme wijze een aantal bewezen producten tot een totaaloplossing, die past in de huidige crisis.

PECTRO helpt je graag om je werkplek veilig te maken en verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Bij de huidige uitdagingen rond volledige ventilatie draagt het inzetten van UVC bij tot een uitstekende oplossing: een zuivering en desinfectering van ruimtes, zoals klaslokalen, 24 uur per dag. Onze oplossing circuleert, filtert, zuivert en desinfecteert de lucht. Ook bij het ontbreken van natuurlijke ventilatie (een natuurlijke trek).

Ook al voldoen gebouwen aan het Bouwbesluit wil het niet zeggen dat de lucht in de praktijk ook daadwerkelijk veilig is. Denk bij voorbeeld aan het "sick building syndroom" in luchtbehandelingskanalen. UVC LED kan ingezet worden om luchtzuiveringskanalen te desinfecteren. Maar beter nog: zonder aanpassing aan het huidige luchtbehandelingskanaal kunnen onze producten plug-and-play worden geïnstalleerd voor een 24x7 veilige omgeving. We nemen daarmee het risico weg van onvoldoende functionerende luchtbehandelingskanalen.

UVC (Ultraviolet) is onzichtbaar licht. UVC licht wordt al geruime tijd gebruikt om (de DNA van) bacteriën, virussen, gisten, schimmels en eencellige algen te doden. Het gebruik van UVC wordt al jaren toegepast, onder meer in ziekenhuizen, om te desinfecteren (lucht, water en oppervlaktes). UVC-energie wordt geabsorbeerd door nucleïnezuren in het RNA en DNA, wat resulteert in covalente bindingen die bij de juiste dosis ervoor kunnen zorgen dat de ziekteverwekker zich niet meer kan voortplanten en infecteren. Een van de grote voordelen is dat het geen residu achterlaat, wat bij alle andere methoden wel het geval is. Meer informatie vind je ook hier.

UVC gecombineerd met LED technologie geeft een zeer effectieve methode die 15x langer meegaat dan de conventionele technieken. Kijk hier onder verder voor de vele voordelen.

HEPA (High Efficiency Particulate Air) zijn NEN-EN 1822.1 gecertificeerde filters die alle micro aerosols uit de lucht kan filteren (tot 0,01 micron). Met een recirculerend systeem. PECTRO gebruikt HEPA 14 filters met een retentie van >99,995%.

Zo wordt HEPA ingezet op een operatiekamer om de lucht te filteren, waar juist natuurlijke ventilatie ontbreekt. In de industrie wordt HEPA ook al lang ingezet, zoals bij asbestsanering. Zo scheidt een HEPA filter in het veiligheidsmasker de asbest van de schone lucht.

Met de combinatie van luchtdesinfectie en oppervlaktedesinfectie (PENTINFECT) bieden we je een complete oplossing voor het zuiveren en desinfecteren van ruimtes. PECTRO creëert hiermee nagenoeg een VIRUSVRIJE omgeving.

UVC LED Ray Index

Unieke voordelen van UVC LED

01

UVC LED is de toonaangevende technologie op het gebied van licht

De productie van UVC met kwartslampen (glas) beëindigd. Sinds 2015 zijn HID (High-Intensity Discharge) lampen, welke kwik bevatten, verboden binnen de EU. Sinds 2016 zijn halogeenlampen (quartz-halogen) verboden. LED bevat geen kwik, schadelijke gassen of gif.

02

> 20.000 branduren

Een LED kan veel langer licht geven dan een spaarlamp, gemiddeld 20.000 branduren. Het gebruikt bovendien minder energie. Aan het einde van zijn levensduur heeft hij een capaciteitsverlies van nog geen 10%.

03

Hoge capaciteit en energie-efficiëntie

Aan het einde van zijn levensduur (> 40.000 uur) heeft LED een capaciteitsverlies van slechts minder dan 10%. Een kwartslamp met 1.500 branduren heeft een capaciteitsverlies van minder dan 50%. Ledlampen gebruiken ongeveer 50 procent minder elektriciteit dan traditionele gloei-, fluorescentie- en halogeenopties, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op energiekosten, vooral voor ruimtes met lampen die gedurende langere tijd branden. Ledlampen gebruiken 8/9-watt, kwartslampen 40- 60 watt.

04

Compact en flexibel inzetbaar

UVC in LED vorm is zeer compact en inzetbaar in alle mogelijke vormen (vierkant, rond, of lange strippen) en omgevingen. De toepassingen zijn veelvuldig, zoals: vliegtuig, winkel, bus, kleding, theater, bioskoop, restaurant, trein, kantoor, hotel, magazijn, school, ziekenhuis en verzorging- of verpleeghuis.

05

Grondig en schoon: 99.9999% desinfectie

UVC is een natuurlijke oplossing. Het tast de kern van het virus, de DNA aan, waardoor deze zich niet kan wapenen tegen chemische stoffen. UVC tast bovendien niet metalen of oppervlakten aan. Het heeft ook geen schadelijke effecten op de omgeving en laat geen residu achter (vloeistof, nevel of druppels). Dus er is geen extra reiniging nodig. Onze oplossing biedt 24x7 bescherming met 360 graden desinfectie.

06

Goedkoop en snel terugverdiend

Onze oplossingen zijn relatief goedkoop in aanschaf en bieden een snelle Return on Investment. Je kunt onze producten ook huren of leasen. Op al onze producten zit een fabrieksgarantie van 1 jaar.

07

Robuust en slijtvast

Onze producten worden speciaal gemaakt van geanodiseerd aluminium, zijn voorzien van een rubberen stootrand, robuuste wielen en onderhoudsvrije materialen.

08

Plug & Play - Geen onderhoud nodig

De installatie is eenvoudig: met een AAN/UIT schakeling, geen wachttijd of opwarmtijd. Er is hierbij geen technische kennis nodig. Het bestaande luchtsysteem hoeft niet te worden aangepast. UVC producten zijn vrijwel onderhoudsvrij.

09

LED is minder kwetsbaar dan kwarts

Zonder gloeidraden of glazen omhullingen is LED breukvast en grotendeels ongevoelig voor trillingen en andere schokken. Traditionele verlichting zit meestal in een glazen of kwarts buitenkant, die gevoelig kan zijn voor beschadiging.

10

Duurzaam en milieuvriendelijk

UVC producten zijn natuurlijk en recyclebaar. Ze bevatten geen kwik of andere schadelijke stoffen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF.

SCHRIJF JE IN